Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Yangın merdivenleri örgülırken makroliği konutlarda 80cm, topluma celi strüktürlarda 120cm, etkili katlı daire binalarında 90cm çokliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları ferahliği 180cm’den az olmamalıdır.

Yangın merdivenlerinin ehliyetli çokliğe ve tavan yüksekliğine mevla olması önemlidir. çoğu kez, bir yangın merdiveni en azca 120 cm kadar olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da muvafık boyutlarda olmalıdır.

Böylelikle imalattan kullanıma derece sabık sürecin sonucunda insanları katkısızlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış olur.

Evgin çıkış kapıları strüktürsı itibarıyla bazı özelliklerle donatılır. Bapların çıbanlıca özellikleri bayağıdaki gibidir:

 Bir binada yahut katlarında mevcut her kullanıcı bâtınin, öbür kullanıcıların kullanmaında olan odalardan yahut mekânlardan cereyan etmek zorunda kalınmaksızın, bir çışitaa yahut çışitalara aracısız ulaşım katkısızlanması gerekir.

Gereç: Yangın kapılarında çoğu kez çelik veya ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz rezistanslidir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Cam yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, kadeh malzemesinden mefultır ve çoğunlukla çağcıl binalarda kullanılır.

Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdiveni bapsı yanmaz yahut mukannen bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden imal edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni kapısı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak onaylama edilmektedir.

120 dakika dayanikli yangin kapılarını panik barlı evet da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Panik pas sebebiyle derunerden autarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı düz iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok zorlamasız ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış yapılabilir.

Yangın Kapısı Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) taban amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide yapılmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir acımasızndaki tütün, yangın, tül vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu menfi koşulların vesair katlara intikalini engellemek veya muhtemel evetğu denli geciktirmektir.

kaynağı değçalışmatir]

Report this wiki page